Гройтер Фюрт на Асен Караславов записа тежка загуба с 0:3 като гост на Аугсбург в мач от 16-ия кръг на Втора Бундеслига. Българският защитник започна като титуляр и остана на терена до края на срещата, той обаче не успя да спаси своя тим от неуспеха на „Розенаусщадион”. В състава на отбора, воден от Ралф Лоозе, с пълни 90 минути се отличи бившият футболист на ЦСКА Мурад Хидиуед.

Домакините наложиха абсолютен контрол над играта в двубоя и съвсем логично с лекота стигнаха до трите точки. Ледезма откри головата сметка за Аугсбург с попадение в 29-та минута. В 57-та Мьоре удвои, а само 120 секунди по-късно Керн оформи крайното 3:0.

Гостите се изнервиха от лошия за тях резултат и това си пролича в играта им – в 81-та минута Ахенбах си изкара директен червен картон и остави и без това безсилните си съотборници с човек по-малко.

Гройтер Фюрт е на пето място във временното подреждане с 26 точки, а Аугсбург е 13-и с 17. Лидер в подреждането е Борусия Мьонхенгладбах с 32 точки, следван от Майнц 05 и Фрайбург със съответно 31 и 29 точки.

Останалите резултати:

Кайзерслаутерн – Карл Цайс Йена 2:3

Падерборн – Веен Вийсбаден 1:1

Хофенхайм – Кикерс Офенбах 2:2

Оснабрюк – Мюнхен 1860 3:0

В петък:

Майнц 05 – Кьолн 1:0

Алемания Аахен – Санкт Паули 2:2

Ерцгебирге Ауе – Кобленц 0:0

Утре:

Фрайбург – Борусия Мьонхенглабах