Асен Караславов записа пълни 90 минути за своя Гройтер Фюрт при загубата с 0:1 от Кайзерслаутерн в среща от 20-я кръг на Втора Бундеслига. Въпреки добрите си изяви българският централен защитник не успя да предотврати попадението на домакините, благодарение на което загубиха трите точки от срещата.

След това поражение Гройтер Фюрт продължава да заема второто място в таблицата с 35 точки, но позволи на Кьолн да го достигне и разликата между двата тима вече е само една точка. Домакините пропуснаха възможността да оглавят класирането и останаха втори с 35 точки, на две точки от лидера Борусия Мьонхенгладбах. Кайзерслаутерн пък заема 15-о място с 19 точки.

Другият българин, който се подвизава в тази дивизия на Германия – Тодор Колев остана на терена едва 55 минути, а неговият тим записа равенство - 1:1 - като гост на Кикерс Офенбах. Още в 11-та минута българинът си изпроси жълт картон, което донякъде наложи наставникът да го замени през второто полувреме на двубоя.

Със спечелената точка Аахен заема 9-а позиция с 28 точки, докато Офенбах е 14-ти с 22.

Падерборн, воден от българския спец Павел Дочев, допусна неприятна домакинска загуба от Оснабрюк с 1:3. Оснабрюк записа първа победа като гост за сезона, след като преди това беше спечелил само три точки в 10 срещи. Тимът е на 13-о място с 24 точки, на 5 точки от зоната на изпадащите. Падерборн е предпоследен с 15 точки.