Отборът на Ростов, с Ивелин Попов в състава като капитан, загуби като гост на Динамо Москва с 1:2.Бившият капитан на националния отбор се разписа за гостите в 13-ата минута, но московчани успяха да обърнат, а в края на срещата Алексей Йонов пропусна да донесе точката за Ростов, след като изпусна дузпа.   

Двубоят започна отлично за гостите от Ростов. В 13-ата минута те отнеха топката пред наказателното поле, Алексей Йонов получи пас на скорост и пусна успоредно на голлинията, а Ивелин Попов се включи от задна позиция и засече топката във вратата за 0:1.

В 33-ата минута Евгений Чернов изрита Заурбек Плиев в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Максимилиан Филип и той не сгреши при изпълнението на наказателния удар - 1:1.

В последната минута на редовното време Динамо успя да направи пълен обрат след втора дузпа. Матиас Норман вдигна високо крака си и изрита в главата Филип и след разглеждане на ситуацията с ВАР съдията посочи бялата точка. Потърпевшият отново стреля от 11-те метра и вкара победния гол за своя – 2:1.

В деветата минута на продължението и Ростов получи правото да изпълни дузпа, спечелена от Бактяр Зайнутдинов. Йонов се нагърби с изпълнението, но вратаря Антон Шунин спаси изстрела му.    

Въпреки загубата Ивелин Попов беше избран за играч на мача.

С тази победа Динамо се изкачи до 7-ата позиция с актив от 21 точки. Ростов остават трети с 30.