Капитанът на Манчестър Сити Ричард Дън даде своето мнение за новодошлите футболисти в клуба през летния трансферен прозорец. Ветеранът смята, че въпреки многото националности, които вече има в тима, на терена всички говорят един език.

„Последните две седмици бяха странни,” каза Дън пред официалния сайт на Ман Сити. „Всеки ден пристигаше нов играч и край нас сновяха агенти. Но това искаме всички, това е най-хубавото за клуба. Понякога е трудно заради многото различни езици, и аз водя разговори с изречения от по една дума, но важното е, че на тренировка всички се разбираме и сме на едно ниво.”

Ето и персоналното мнение на Дън за българите в състава на Сити – Мартин Петров и Валери Божинов.

Мартин Петров: „Той е може би най-известния футболист от тези, които привлякохме. Той притежава страхотна скорост, и освен това е много добро момче. Винаги е готов да се шегува, да се посмеем заедно и изглежда се адаптира изключително бързо.”

Валери Божинов: „Той изглежда много силен физически, затова не вярвам хората да се шегуват с първото му име (б.а. Валери в Западния свят е женско име). Той е 100-процентов играч и изглежда, сякаш притежава сериозна класа. Все още не е играл мач, но на тренировки се представя наистина силно. (б.а. Материалът е публикуван преди днешния двубой на Сити, в който Валери игра като резерва.)”