Капитанът на Тотнъм Ледли Кинг е поредният футболист, който сипе похвали по адрес на Димитър Бербатов. Бранителят на Англия е уверен, че Бербо би могъл да се представи достойно с екипа на всеки един отбор в Европа.

 

„Аз не се съмнявам, че той би могъл да играе на ниво във всеки от водещите отбори в Европа” – казва английският национал Кинг – „Не ни изненадва, че водещите клубове проявяват интерес към него. Както се вижда от Манчестър Юнайтед го следят, това казва всичко, което трябва да знаеш за него като играч.”

 

„Той изигра отличен сезон и за мен е един от най-елегантните нападатели не само във Висшата лига, но и в Европа” – казва още капитанът на „шпорите”.

 

В същото време се разбра, човек от Тотнъм е заявил пред вестник „Daily Mail”, че клубът няма никакво намерение да продава национала на България, въпреки фантастичната оферта от страна на Челси за 37 милиона евро.

 

„Постоянните трансферни спекулации започват да отегчават, защото никой не иска Берба да напусне, а и той иска да остане” – казва източникът – „Тотнъм никога не е бил клуб, който се издържа от продажби на играчи, въпреки че позволи на Майкъл Карик да премине в Манчестър Юнайтед за 18,6 милиона паунда през миналото лято, но това беше различен сценарии. На него му оставаха само 2 години от договора и клубът не искаше да загуби около 10 милиона паунда, ако бе задържал играч, който бе нещастен и не носеше клуба в сърцето си.”

 

„Бербатов вече ясно показа, че неговото мнение няма да се промени и ние очакваме още една фантастична година от него с нашия екип през следващия сезон.”

 

Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол заяви, че българинът е отбелязал доста попадения през този сезон, но и че има потенциал още по-често да разочарова противниковите вратари през следващата кампания.

 

„Димитър вероятно може да вкарва много повече в бъдеще, но и 21 гола е добро постижение” – са точните думи Йол.