Българската звезда на Фулъм Димитър Бербатов откри головата си сметка в предсезонната подготовка още в първата проверка на своя тим. Англичаните победиха костариканския Картахинес с 3:0, а нападателят вкара първите два гола в мача. Другото попадение вкара Брайън Руис, който за първи път се изправи срещу клуб от родината си, след като напусна роднияАлахуелензе преди 7 години.

Мартин Йол даде шанс на общо 22 от играчите си да запишат минути в мача, който се игра на Националния стадион в Коста Рика. Топлото и влажно време затрудни футболистите и на двата отбора, но определено „котиджърс“ създаде повече опасности пред вратата на съперника. Рано в мача Бербатов, който излезе с капитанската лента, принуди вратарят на домакините Уарди Алфаро да се намесва решително, когато насочи топката умело с глава.

Към края на полувремето логичното се случи, когато при бърза контраатака Деймиън Дъф намери отлично Пайтим Касами по левия фланг. Швейцарецът демонстрира чудесна техника и елиминира пазача си, след което поднесе топката на Бербо пред празната врата – 1:0.

Само пет минути по-късно, в 40-ата, Джон Арне Рийзе бе съборен в наказателното поле и българинът се зае с изпълнението на дузпата. В типичния си хладнокръвен стил Бербатов заблудия вратаря и увеличи аванса на своя тим.

На почивката Фулъм направи цели 9 промени, като Дерек Боатенг и Фернандо Аморебиета се появиха на терена, а същото за първи път с екипа на лондончани стори и вратарят Маартен Стекеленбург.

Той почти веднага се прояви с изумително спасяване срещу Феликс Монтоя, който завъртя коварно топката от пряк свободен удар.

Последният гол в мача падна в 73-ата минута, когато Александър Качаниклич намери Руис на няколко метра пред вратата и плеймейкърът с лекота отбеляза.

Следващата проверка на Фулъм е на 17 юли срещу Алахуелензе.