Христо Стоичков определи сезона за Барселона като фантастичен. Според носителя на "Златната топка" за 1994 година каталунците ще спечелят лесно финала в Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед на 28 май в Лондон.

"Няма друга възможност за финал. Това е финалът през настоящия сезон. Денят е 28 май и ще играят Барселона и Манчестър Юнайтед. Мачът ще бъде лесен за Барса. Отборът знае как се печели, само трябва да се играе спокойно, без никакво притеснение. На Димитър Бербатов му пожелавам да играе все по-добре, но искам Барселона да спечели", заяви Христо Стоичков.

"Сезонът беше фантастичен за Барселона. Титлата в Примера дивисион е много по-важна от купата на Испания, която спечели Реал (Мадрид). Първото място в шампионата е по-важно и от Шампионската лига. При титла в Примера дивисион и при финал в Шампионската лига сезонът няма как да бъде неуспешен", каза още Стоичков.

Легендарният български футболист е категоричен, че "синьо-червените" лесно са спечелили шампионската титла в испанското първенство.

"Във футбола трябва да има мъже. Спечелихме много лесно първото място в Испания. Винаги сме фаворити", заяви Христо Стоичков.