Украинският втородивизионен клуб Десна Чернигов организира събитие в града си, на което специален гост е българската мегазвезда Христо Стоичков. Той е пристигнал вчера в града, който се намира на около 150 километра северно от Киев в посока беларуската граница. Местният отбор Десна е във второто ниво на украинския футбол, 4-и към момента.

Както съобщава официалната фейсбук-страница на Десна, целта на клуба е да популяризира футбола и спорта сред младежта в града и региона. Другата идея е да бъде подпомогнат самия клуб в развитието му и привличането на спонсорски и зрителски интерес.

Бившият национален селекционер на България, носител на Златната топка от 1994-а година, ще води свой майсторски клас по футбол утре от 16.00 часа, а вчера изгледа срещата между Десна (Чернигов) и МФК Миколаев, спечелена от домакините с 3:0.

Срещата на Стоичков с желаещите да присъстват на майсторския клас е утре в културния център Свитогляд на Булеварда на победата номер 108.

Стоичков е в този град по покана на президента на клуба Олексий Чеботарьов. Десна се бори за влизане в Премиер-лигата на Украйна и е на точка от 2-ото място в класирането, което гарантира промоция./БТА