Реал Мадрид няма да купува Димитър Бербатов. Възможният трансфер на капитана на българския национален отбор на „Сантяго Бернабеу” бе отречен лично от президента на клуба Рамон Калдерон.

„Не търсим централен нападател от България”, каза Калдерон пред bTV. Босът на „белия балет” отрече и възможността Реал да вземе след края на сезона звездата на Барселона Роналдиньо и Фабрегас от Арсенал, чийто трансфер бе част от предизборните обещания на Калдерон.

„Мисля, че сега не е момента за Роналдиньо. Не сме си поставяли за задача включването му в състава ни. Арсенал няма намерение да се раздели с Фабрегас. Ако някога реши да не разчита на него, за нас ще бъде удоволствие да го привлечем”, каза Рамон Калдерон, който вчера подписа споразумение за изграждане на футболна школа на „кралския клуб” в България.

„Кой знае, може след години от това училище да излезе някой играч за Реал”, заяви Калдерон. Той сподели, че подържа отлични отношения с президента на Барселона Жуан Лапорта. „Барселона е голям клуб. Това е нашият противник, но не враг. Моите отношения с президента са много добри”, коментира още Калдерон.

Водещият на сутрешния блок на bTV Николай Бареков, който е известен като привърженик на Ботев Пловдив, се опита да лансира голмайстора на „канарчетата” Георги Христов в Реал Мадрид. „Не познавам този играч”, каза Рамон Калдерон.