Нападателят Георги Какалов увеличи българската колония в Израел, след като днес подписа договор с Макаби Нетания и се включи в тренировките на тима.

Какалов по-рано днес премина медицински тестове, а една седмица по-рано беше на проби. Представянето му обаче се хареса на старши треньора на тима от Нетания- Реувен Атар.

Жърто-черните от Нетания се намират на 10-о място в израелската Лига Ал, но все още имат реални шансове да влязат сред първите 6 тима, които във втората фаза на първенството участват в плейоф за титлата и местата в евротурнирите.

Разликата между Макаби Нетания, който бе последният отбор, воден от Лотар Матеус преди да поеме националния отбор на България и Апоел Акре, намиращ се на 6-а позиция, е едва пет точки.

Какалов е шестият българин, който ще играе в първенството на Израел поне до юни. Договорът му е за 6 месеца плюс 1 година.

В първенството на Израел вече играят Димитър Телкийски, Крум Бибишков и Елин Топузаков (Апоел Рамат Ган), Димитър Макриев (Ашдод), Костадин Хазуров (Бней Сахнин) и Димитър Рангелов (Макаби Тел Авив).