Нападателят Георги Какалов заяви за Гонг, че има желание да се докаже и да се превърне в един от лидерите на новия си отбор Динамо Минск.

„От дълго време искам да играя в друг отбор. Щастлив съм, защото всичко завърши успешно. Надявам се да се докажа и да се превърна в един от лидерите в отбора. Това е отбор с традиции и име в Беларус. Нивото е по-високо от нашето”, коментира Какалов.

Той разкри, че вече е провел разговори с шефовете на Динамо, които са го уведомили за финализирания трансфер. „Дори разбрах, че имат и нов треньор, но нямам представа кой е той. В понеделник заминавам да подпиша договора. Сигурно ще остана да водя подготовка с отбора, но мога да играя чак на 16 юли, защото тогава отваря трансферния прозорец и се надявам да изиграя първия мач”, каза още футболиста.

Ексцентричният голаджия разкри, че отива в Минск на поста ляво крило. „Доволен съм от личните условия като за първи трансфер в чужбина. Нямам представа какво става с Влади Мирчев, с когото бяхме заедно на проби. Чувам се с него и доколкото знам преговарят и за неговото привличане”, разкри Какалов.

Скандалният нападател обаче не пропусна да пожелае успех на бившите си съотборници и изрази надежда, че един ден ще завърши кариерата си в Ботев. „Тежко ми е, че напускам Ботев, защото постигнах доста неща въпреки трудните моменти. В Ботев ми дадоха това, което не ми дадоха в Литекс, а именно шанс да играя. Надявам се да завърша кариерата си в Ботев”, завърши Какалов.