Металург Донецк, с Велизар Димитров в състава си, загуби изненадващо с 0:2 от албанския Кукеши в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа и в значителна степен усложни задачата си за реванша, който е след седмица.

Отборът от Донецк бе далеч по-стойностната селекция, като владееше повече топката и закономерно стигна до повече положения. Само малшансът попречи на Димитров и компания да стигнат до попадение и да решат двубоя в своя полза. Въпреки това разконцентрираността на Металург в защитната фаза, както и някои грешки в средата на терена позволиха на албанците да поведат рано-рано още в 7-ата минута след гол, реализиран от Малакарне. Последваха минути, в които Металург се опита да върне гола пасив, но не успя, а в 69-ата минута украинците останаха и с човек по-малко, след като Морозюк бе изгонен с директен червен картон.

Останали с човек по-малко, съпротивителните способности на Металург отслабнаха значително и така малко преди края на срещата, в 84-ата минута, Малота удвои преднината на своите – 2:0 и оформи крайния резултат.