Спарта Прага спечели с 2:1 срещу шампиона Виктория Пилзен в голямото дерби на Чехия. Националът Мартин Минчев влезе като резерва и бе изгонен в добавеното време на мача. Победният гол падна в 104-ата минута от дузпа, а секунди по-рано българският нападател получи червен картон. Победата позволи на Спарта отново се се изравни със Славия на върха в класирането. Двата столични гранда имат по 65 точки кръг преди края на редовния сезон, а Виктория е на трето място с 56 точки.
Въпреки надмощието си от самото начало на двубоя, домакините се озоваха в ролята на догонващи в 30-ата минута, когато Рафиу Дуросинми технично се освободи в наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл на вратата. Малко по-късно попадение на Спарта беше отменено заради нарушение в атака, но в самия край на полувремето Ян Кухта изравни с добавка отблизо.
 
След почивката и гол на Виктория не беше зачетен. Спарта пропусна няколко изгоднин положения, а в 80-ата минута Мартин Минчев влезе на мястото на Лукаш Хараслин. истинската драма настъпи в добавеното време. В 98-ата минута удар на Кухта срещна ръката на Лукаш Хейда и съдията Павел Орел посочи бялата точка, като в същото време вдигна втори жълт картон на Хейда.
 
Решението на рефера доведе до напрежение между футболистите на двата тима. Минчев изблъска Вацлав Йемелка и също беше изгонен. След като страстите се укротиха, Ладислав Крейчи показа здрави нерви и донесе така ценните три точки на Спарта.