Лидерът на Кубан Краснодар Ивелин Попов бе избран за играч №1 на 27-ия кръг в руската Висша лига. Капитанът на националния ни отбор по футбол донесе победата на своя тим при гостуването на Спартак в Москва, вкарвайки и двата гола за историческата победа с 2:0. За пръв път тима от Краснодар достига до трите точки срещу спартаковци в руската столица.

Попов печели в анкетата на сайта championat.ru, който е официален партньор на руската професионална футболна лига. Юношата на Левски събира 14 точки в гласуването на футболните специалисти, журналисти и фенове оставяйки зад себе си халфа на Локомотив Москва Александър Самедов и вратаря на ЦСКА Москва Игор Акинфеев.

Очаквано той попада и в идеалната 11-ка на 27 ми кръг. „Попов изкара мача на позицията на централния нападател и не му бе трудно бързо да се приспособи към новата си роля. Още в първите минути на мача, той удари гредата с удар от границата на наказателното поле. След почивката той бе точен на два пъти, идеално завършвайки две атаки на Кубан”, пише за представянето на Попов championat.ru.

Попето попада в отбора на кръга и на авторитетния вестник „Спорт Експрес”. Той получава оценка 7 за представянето си срещу Спартак. Такива имат само Александър Самедов и Аксел Витсел от Зенит. В идеалният състав на вестника за 27-ми кръг попада и бившият играч на Левски – Жоазиньо, който сега носи екипа на ФК Краснодар.