Българският национал Ивелин Попов записа името си сред голмайсторите в мач с 5 гола, завършил победно за неговия Рубин – 3:2 срещу гостуващия Ахмат.

Попов остана на терена през всичките 90 минути.

Двубоят от 25-ия кръг на руската Висша лига започна с попадение за гостите от град Грозни. След разбъркване пред вратата на Рубин още в 1-ата минута Магомед Митришев бе най-съобразителен и отбеляза за 0:1.

До края на първата част Рубин не успя да изравни, но го стори веднага след почивката. В 49-ата минута иранецът Сардар Азмун хубаво отклони с топката към Ивелин Попов и българският футболист изравни резултата -1:1.

В 63-ата минута отново Сардар Азмун се изяви и отправи с глава центрираната от Новоа топка в мрежата на Ахмат. В 71-ата минута отново Азмун и Попов бяха замесени при третия гол за за Рубин. Иранецът отклони топката, а българинът я довкара някъде около голлинията. Попадението бе записано на сметката на Азмун.

В 86-ата минута след ъглов удар Магомед Митришев се възползва от ново меле пред вратата на Рубин, за да намали на 3:2. Но победата остана за Рубин, който е осми в класирането с 31 точки, а Ахмат е 11-и с 27.