Звездата на Кубан Краснодар Ивелин Попов коментира за Гонг изявлението на спортния директор на отбора Сергей Доронченко, че клубът няма намерение да продава Попето или някой от другите си водещи футболисти през летния трансферен прозорец.

"Всеки човек и в частност футболист иска да се развива! Аз не правя изключение", заяви от Русия за Гонг капитанът на националния ни отбор по футбол.

"През зимния трансферен прозорец категорично заявих, че оставам в Кубан за да помогна на клуба и го направих. Сега очаквам от ръководството на Кубан да ми помогнат на мен да се развивам. Аз вече показах, че съм лоялен на клуба", добави юношата на Левски.

В интервю за ИТАР-ТАСС днес спортния директор на Кубан Сергей Доронченко бе категоричен: "Въпросът за продажбата на Ивелин Попов, както и на другите ни водещи футболисти, въобще не се обсъжда. През летния трансферен прозорец Кубан планира да подсили състава си. Колко сериозно ще бъде това - ще стане ясно в най-скоро време. В момента нямаме никакви финансови проблеми. Възнагражденията се плащат в срок!"

Към Ивелин Попов има сериозен интерес от страна на няколко от водещите клубове в руската Висша лига. Капитанът на българския национален отбор участва във всичките 28 мача на Кубан в руския шампионат. Той реализира 6 попадения, а с 11 голови подавания Попов е номер 1 в лигата по асистенции.

"За мен и съотборниците ми остават още 2 мача до края на първенството. Искам да се концентрирам върху тях и да ги изиграя на ниво", завърши Попето за Гонг.