Полузащитникът на Кубан и капитан на българския национален  отбор по футбол Ивелин Попов коментира предстоящия осминафинален мач за Купата на Русия срещу Тосно, като обяви, че очаква трудна среща.

27-годишният Попов каза в  интервю за руската журналистка Екатерина Потапова, че се чувства добре след контузията на скулата. 

"Правим качествена подготовка за купата на Русия, ние се  отнасяме много сериозно към този турнир", каза Попов. "Това е  важно за нас. За Тосно мога да кажа, че това е добър отбор,  който се представя достойно в Първа лига. Треньор на Тосно е  българинът Николай Костов, аз го познавам. Мисля, че утре няма  да имаме лесен мач".

- Защо Кубан играе така неуверено в първенството след дългата пауза? Поставяте акцент върху турнира за купата на Русия? 

- Кубан иска да постигне своята главна цел, която ни постави  нашето ръководство - да се класираме за Лига Европа. Да, след  триседмичната пауза ние действително не играхме много уверено в  първенството и загубихме точки. Но това нищо не говори.  Погледнете класирането - в момента ние сме на добра позиция, в  следващите мачове ще се опитаме да подобряваме играта си и да  спечелим още повече точки. Освен това много наши футболисти бяха в своите национални отбори. Много летяха в разни страни, много  играха. Аз мисля, че това се отрази на нашия отбор след  прекъсването.  

- В каква форма сте вие преди мача с Тосно? 

- След контузията вече се чувствам добре физически. Когато се счупих скулата, пропуснах двете следващи седмици, а в мачовете  против Динамо и Балтика не се чувствах уверено, страхувах се да  не се задълбочи контузията. Но сега набрах добра форма, намирам  се в оптимален тонус./БТА