Денизлиспор загуби с 0:2 при гостуването си на Бурсаспор в среща от 29-ия кръг на турската Суперлига и отново се свлече в опасната зона.

Българският нападател Емил Ангелов игра цял мач за Денизли и беше оценен с две звезди за представянето си. Бурсаспор, в чиито редици пази българският национал Димитър Иванков, откри резултата още в 12-ата минута чрез Шин, а две минути по-късно Ангелов можеше да изравни, но ударът му беше избит от румънския защитник Кирица в корнер. В 18-ата минута обаче Шин вкара с глава след центриране от корнер второто попадение в мача.

В последната минута на първата част Ангелов беше изведен на добра позиция, но Иванков спаси диагоналният му удар. В средата на втората част Иванков отново се намеси с вещина, след като отрази здрав удар на Джанер. Заради представянето си Иванков получи три звезди. Бившият бранител на Литекс Джемал Берберович игра също пълни 90 минути за Денизлиспор, но не се представи на ниво и беше оценен с една звезда.

След този кръг Денизлиспор се намира на 16-о място в класирането, непосредствено над изпадащите, с 32 точки. Под тях е тимът на Истанбул ББ с 30. Бурсаспор на Димитър Иванков се изкачи на 6-о място с 48 точки, колкото има и Фенербахче една позиция по-нагоре.

Останалите резултати от днес: Генчлербирлиги – Газиантепспор 1:0, Кайзериспор – Коняспор 1:1, Коджаелиспор – Анталияспор 1:0. По-късно днес са мачовете Ескишехирспор – Бешикташ и Галатасарай – Анкараспор.