Димитър Иванков се разписа при победата на своя Кайзериспор с 2:1 над Коняспор в среща от 30-ия кръг на турската Суперлига.

Българският вратар започна като титуляр и остана пред вратата на домакините до края на мача. Националът откри резултата още в 3-та минута, след като се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Ел Сака срещу Иглесиас. Това е трето попадение на Иванков в турското футболно първенство. С гола си стражът влезе в Топ 5 на голмайсторите-вратари, след като изпревари Ханс Йорг Бут от Байер Леверкузен.

Стражът на националния тим се отличи и с асистенция при втория гол за Кайзери. В 22-та минута Иванков изпрати топката със силен шут далече в наказателното поле на Коняспор и намери Гокхан Юнал, който бе точен за 2:0. Гостите намалиха преднината на Кайзери в последната минута.

Здравко Здравков също пази 90 минути вратата на своя Ризеспор в двубоя срещу Анкарагюджу на Ивайло Петков. Защитникът бе титуляр за своя тим. През втората част в игра за гостите се появи и Александър Александров. Кривия смени Ясин. Отборът на българския страж се наложи категорично над съперника си с 3:1.

Здравко Лазаров игра цял мач при победата на своя Ерчиешспор с 2:1 над Генчлербирлиги.

Останалите резултати:

Бурсаспор – Газиантепспор 1:1

Анкараспор – Манисаспор 1:1