Българският вратар Димитър Иванков вкара едно от попаденията при победата на Бурсаспор като гост на Хачетепе с 2:1 в среща от първия кръг на турската Суперлига. Националът откри головата сметка за целия отбор този сезон, след като реализира дузпа в 44-та минута. Това бе и първи мач на изкуствен терен, игран на толкова високо ниво в Турция.

Минута невнимание в отбраната на Бурсаспор обаче коства преднината на гостите, и Хачетепе също получи шанс да изпълни дузпа, след като защитник игра с ръка пред Иванков. Точно преди двата тима да се оттеглят на почивка Ибрахим Сахин изравни от бялата точка.

Бурсаспор макар и трудно, достигна до победата в края на двубоя. Победното попадение бе дело на Гьокхан Гюлеч в 84-та минута.

Шампионът Галатасарай стартира с успех кампанията, като надделя с 4:1 над Денизлиспор. Новото попълнение на Чим Бом Хари Кюъл отбеляза първия гол за победата.

Вицешампионът Фенербахче, воден от Луис Арагонес, не успя да почне по най-добрия начин сезона, и отстъпи с 0:1 като гост на Газиантепспор.

В другите два мача от днес:

Истанбул Бюикшехир – Ешкишехирспор 0:0

Сивашспор – Кайзериспор 0:0