Националният вратар на България и футболист на турския Кайзериспор Димитър Иванков изрази увереност, че скоро може да облече екипа на тим от Острова. Бившият играч на Левски отсъства от терените около две седмици заради счупен нос, но днес се завърна в игра в двубоя от турнира за Купата на Тирция срещу Офташспор.

 

Иванков игра през целия мач и успя да запази вратата си суха. Срещата завърши при резултат 0:0, а реваншът е в края на този месец.

 

„Важното е, че се оправих и вече всичко е наред.. Направихме един добър турнирен резултат като се има предвид и факта, че бяхме гости. Все пак още нищо не е решено и на реванша определено ще бъде интересно. Тимът на Офташ се представя доста добре в първия си сезон в елитната дивизия на Турция и се намира на шеста позиция. Дай Боже да играем на полуфинал”, коментира Иванков в интервю за предаването Гол линия за Дарик.

 

„Определено мога да бъда доволен от себе си. Все пак не ми отбелязаха гол и се справихме добре. От около десетина дни тренирам наравно със съотборниците си. Можех да взема участие още в предишната среща за първенство, но треньорът реши да не рискуваме. Не съм загубил кой знае колко от ритъма”, допълни любимецът на „сините” фенове.

 

Футболистът сподели още, че очаква с нетърпение първия лагер на националния тим под ръководството на Пламен Марков. Както е известно тимът се събира за контролата със Северна Ирландия на 6 януари.

 

„С нетърпение очаквам лагер сбора на националния отбор и да се видим с момчетата. Дай Боже всички да са живи и здрави. За мен ще е интересно повторното завръщане на господин Пламен Марков. Надявам се в тази контрола да загатнем за потенциала, който притежавам.”

 

Иванков, чийто договор с турския Казйериспор изтича през лятото, изрази увереност, че скоро ще смени клубната си принадлежност. Бившият футболист на Левски разкри, че има интерес към него от клубове от Англия.

 

„Определено Казйзери иска да продължа договора си. В следващите един-два месеца ще седнем да преговаряме. За конкретна оферта от други отбори не знам. Трябва да питате мениджъра ми Лъчо Танев. Всичко ще се реши през лятото и зависи от офертите, който пристигнат. Определено никога не съм крил моето желание да се докосна до магията на футбола в Англия. Има някакъв интерес, но не искам да говоря. Надявам се с игрите си да привлека повече вниманието им. Дай боже да отида в Англия. ”, коментира Митко Иванков.

 

Вратарят каза няколко думи и за бившите си съотборници от Левски: „Сигурен съм, че с ръководството и треньорите, които са в клуба, Левски ще се вдигне и ще успее да се си спечели квота за европейските турнири. Като гледаме класирането ще бъде много трудно за нещо повече. Все пак отборът бе напуснат от гръбнака си, който направи фурор в Европа в последните години. Жалко е, че по този начин се разделиха с тези футболисти.”