Българският национал Димитър Иванков изрази увереност, че тимът му Кайзериспор няма да има проблеми с класирането си за финала за Купата на Турция след днешната победа над Ризеспор с 3:0 в първи полуфинал.

Бившият страж на Левски сподели още, че се надява в последния мач от надпреварата да срещне гранда Галатасарай, който утре се изправя срещу Генчлербирлиги.

„На пръв поглед изглежда, че взехме победата лесно, но на терена бе доста по трудно, въпреки този резултат. Повече искахме победата и заслужено спечелих,е. Решихме всичко на 80% и на реванша ще им бъде доста трудно”, коментира Иванков в интервю за Гол линия.

„Бил съм свидетел на доста изненади в Турция, но си мисля, че Галатасарай без проблеми ще отстрани Генчлербирлиги и ще бъде другият финалист. Това разбира се е чудесно за нас, тъй като ни отваря вратите за европейските турнири”, продължи вратарят.

Той сподели още, че футболистите ще бъдат щедро възнаградени за постигнатото до този момент.

„Определено ще бъдем добре възнаградени за класирането ни до финала. Дай Боже и да го спечелим. За мен е голямо удовлетворение това, което постигнахме. Все още не е ясно къде ще бъде финала. Това ще стане ясно до 2-3 седмици.”

„Всички в Турция са приятно изненадани от представянето ни. Не случайно днес трите гола бяха отбелязани от трима чужденци. Постигнатите резултати красноречиво говорят за подема на нашия тим и класата му.”

Иванков допълни, че се надава в края на сезона да смени обстановката и да премине на „по-високо стъпало” в своята кариера.

„Всичко във футбола е въпрос на шанс и късмет. Не съм се примирил с нивото, което постигнах до този момент. Надявам се този сезон да направя трансфер на по-високо стъпало. Мениджърът ми Танев има нещо предвид, но трябва да се обърнете към него”, каза още Иванков.