Назначаването на Красимир Балъков за старши треньор на хърватския гранд Хайдук Сплит не е случайно, ако се погледне към българската следа, оставена в исторически план на стадион Полюд.

Малко след участието на България на Мондиал 1986 година в Мексико, тогавашният селекционер на лъвовете Иван Вуцов поема тима на Хайдук и печели с отбора от адриатическото крайбрежие Купата на Югославия за 1987 година.

Хора от екипа на Гонг припомнят, че още когато Левски под ръководството на Люпко Петрович гостува на хърватите за Купата на УЕФА през сезон 1999/2000 година, футболни хора и фенове от Сплит непрекъснато разпитваха за Вуцов и пращаха поздрави за него, демонстрирайки огромен респект към българина.

Според отделни източници Иван Вуцов може и да е съдействал за трансфера на Красимир Балъков в Хайдук или поне да се е изказвал ласкаво за Бала, ако е бил потърсен за мнение от хора от хърватския тим.

Припомняме, че Вуцов на няколко пъти препоръчваше Балъков за национален треньор на България, но шефовете на БФС предпочетоха първо Станимир Стоилов, а след това и Лотар Матеус.