Българският футболист Иван Стоянов игра близо 17 минути при равенството 1:1 на своя Алания срещу Актобе в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Племенникът на Йордан Лечков влезе в игра в 80-та минута, но заради продължението на двубоя във Владикавказ от още 7 минути, се задължа на терена малко по-дълго.

Въпреки голямото желание на домакините, само 2/3 от стадиона бе запълнен с публика. За последен път Алания игра в евротурнирите през 2000 година, а завръщането не предложи кой знае какво зрелище.

Актобе поведе още в 11-та минута на двубоя, Мане навлезе в наказателното поле от ляво и реализира с премерен удар за 1:0. Изравнителното попадение дойде в 60-та минута, когато Бураев с глава оформи крайното 1:1.

Един от най-спорните моменти дойде малко по-късно, когато стражът на гостите Андрей Сиделников получи червен картон за нарушение извън наказателното поле срещу голмайстора Бураев. Въпреки това Алания не успя да се възползва от предимството си до края на двубоя и завърши при 1:1.