Двама бивши футболисти на Пирин Благоевград могат да станат съотборници в казахстнаския Акжайк Уралск. Днес сутринта Иван Михов и Методи Костов заминаха за турския курорт Анталия, където започват подготовка с казахстнците.

Иван Михов вече подписа своя договор. Той изкара проби в навечерието на коледните празници и бе одобрен. За последно той игра в Монтана, юноша е на Пирин Благоевград, а след това мина и през Миньор Перник.

Методи Костов обаче ще изкара проби в Акжайк. Той също е юноша на Пирин Благоевград. Миналата година вкара 18 гола и стана гол майстор на Югозападната „В“ група.  През този сезон той обаче игра изключително рядко и в последните дни бе в Миньор Перник, където игра 4 контроли дори вкара 2 гола. Акжайк до миналата година бе елитен отбор, но в края на година изпадна във второто ниво на казахстанския футбол и сега отборът подготвя много сериозна селекция да се върне отново в елита.

През тази зима доста български футболисти се ориентираха към Казахстан, която се очертава като най-желаната дестинация . През януари друг бивш футболист на Пирин – Даниел Пеев подписа с новака в местния елит Спартак Семай. Костадин Кацимерски пък е на проби в втородивизионния  Каспий Актау.