Трансферът на Иван Иванов във ФК Базел все пак ще се осъществи, след като швейцарският шампион продаде Александър Драгович на украинския Динамо Киев, твърдят в един глас медиите в алпийската страна.

Австрийският национален защитник замина в четвъртък за Киев, за да финализира трансфера си в украинския гранд и по този начин остави място за българския национален бранител в отбраната на тима от родния град на Роджър Федерер. Шефовете на Базел са се задействали още вчера и днес медиите в Швейцария твърдят, че Иванов ще пристигне в Швейцария, за да мине медицинските прегледи и да подпише официално с ФК Базел.

Независимо, че бившият играч на ЦСКА вече игра за Партизан в Шампионската лига, във втория предварителен кръг и по-точно в реванша с Ширак от Армения, той ще може да играе за Базел в плейофите за влизане в групите на най-комерсиалния европейски турнир, твърдят местните медии. Справка на БГНЕС обаче показва, че Иван Иванов ще може да играе за Базел само, ако Лудогорец елиминира сегашния и евентуално в последствие негов бивш тим Партизан от надпреварата.

Твърди се, че трансферната сума на Иван Иванов ще бъде 1 600 000 евро. /БГНЕС