Българският национал Иван Иванов записа пълни 90 минути при победата на своя Базел с 2:1 над Йънг Бойс в дербито на 7-ия кръг на швейцарския шампионат. Успехът не бе никак лесен за участника в Шампионската лига, който получи гол в 71-ата минута и имаше много малко време за обрат.

Самюел Афум огорчи Иванов и неговите съотборници двадесетина минути преди края, когато се оказа най-съобразителен пред гола и с хубав удар преодоля Ян Зомер.

Реакцията на шампионите обаче бе повече от отлична и в рамките на 60 секунди те осъществиха пълен обрат. Дошлият от Волфсбург нападател Джовани Сио изравни в 73-ата, а няколко мига по-късно капитанът Марко Щрелер оползотвори перфектен пас на Фабиан Фрай.

По този начин Базел нанеси второ поражение на лидера Йънг Бойс от старта на кампанията и скъси изоставането си от тях на 3 точки. Отборът на Иванов е трети с 12 в актива си.

Другият наш легионер в Швейцария Димитър Рангелов претърпя тежко поражение със своя Люцерн. Българинът, който записа пореден пълен мач на сметката си, и неговите съотборници отстъпиха с 1:4 от Санкт Гален. Това бе първото поражение на Люцерн от старта на кампанията и ги смъкна на 5-о място с 11 точки.