Българският защитник Иван Иванов заяви, че иска да напусне Партизан и е очаквал по-добро отношение от ръководството на клуба.

Иванов попадна в групата на Партизан за гостуването на арменския Ширак и замина с отбора за Ереван. Ако българинът вземе участие в този мач, шансовете му да премине в Базел ще намалеят значително.

„Искам да напусна. Това е нещо, което казах на ръководството на клуба веднага след края на първенството. Бях ясен, конкретен и честен. Казах им, че ако се получи добра оферта за мен, бих искал да продължа кариерата си в друг отбор. Мисля, че с поведението си и играта ми за Партизан в последните две години заслужавам клубът да постъпи коректно спрямо мен“, коментира Иванов.

„Отдавна казах, че искам да сменя обстановката. Ръководството имаше достатъчно време да ми намери заместник. Ето, например Воислав Станкович може да ме замести достойно. Тренирам с него всеки ден и знам, че е добър защитник", добави защитникът.

"Не е проблем да играя в Армения, но усещам, че не съм същият Иван, който феновете са свикнали да виждат. Мислите ми са на друго място. Базел иска защитник веднага. Ако се класират в Шампионската лига, вече няма да имат нужда от нов играч", каза още Иван Иванов.