Българският защитник Иван Горанов от доста време не е играл за белгийския си отбор Шарлероа, но популярния местен вестник Льо Соар му отделя сериозно внимание.

"Иван Горанов, контузен дълго време, също бавно се връща в играта. Но бранителят все още има болки в глезена, което му пречи да се възстанови на 100 процента. И докато вчера при гостуването на Остенде нямаше как да бъде в групата, то в следващите два мача е много вероятно това да се случи", пише изданието.

Отборът на Шарлероа точно преди съботното си гостуване направи тридневен лагер в националната футболна база в Тубизе, където Горанов тренира на облекчен режим и по своя специална програма.

Самият Горанов е по-твърд от всякога: "Нова година, нов късмет", е цитиран от сайта www.lavenir.net и уточнява, че това е традиционна българска поговорка, която го изпълва с оптимизъм.

Българският защитник на Шарлероа говори за лошия си късмет през 2020 г. и надеждите си за 2021 г. Излекуван, но извън ритъм, той е решен да докаже на какво е способен.

Преди да отпътуват за крейбрежието на Северно море, тимът беше посетен от иранския собственик Мехди Баят. Събирането в Тубизе беше с цел да се смени въздуха и да се разнообрази обстановката, но това не помогна и тимът инкасира втора поредна загуба, която за момента ги оставя на 3-о място с 33 точки и изостава с 6 от лидера и шампион ФК Брюж.

Горанов има само два мача откакто се е присъединил към отбора и в един момент се твърдеше, че дори ще бъде преотсъпен на друг тим, който търси ляв бранител. Но явно плановете на старши треньора Карим Белосин са се променили и той ще разчита на родения във Велинград български национал.