Иван Цветков вкара два гола за победата на Сивасспор над Анкарагюджу с 4:1 като гост в среща от 33-ия кръг на турската Суперлига. Българският нападател откри головата сметка на гостите в 25-та минута. Девет след почивката отново Цветков с глава прати топката в мрежата на съперника и удвои за своя тим.

Сивасспор е на осмо място в класирането с 45 точки, Анкарагюджу е с две позиции назад – 42 точки.

Здравко Здравков започна като титуляр за своя Ризеспор над Коняспор. Българският вратар запази мрежата си чиста и неговият отбор спечели ценни три точки след минимална победа с 1:0. след като остави тима в първата дивизия на Турция благодарение на отлични изяви, Здравков получи оценка от три звезди.

Ризеспор заема 19-та позиция в класирането с 39 точки, последният в зоната на изпадащите – Анталияспор, е също 39 точки, но с по-лоша голова разлика.

Димитър Иванков пази 90 минути вратата на Кайзериспор. Стражът на българския национален отбор обаче допусна два гола и тимът му загуби от Денизлиспор с 1:2. отборът на бившия вратар на Левски е на пето място в Суперлигата с 48 точки.

Здравко Лазаров също бе титуляр за Ерджийесспор. Нападателят обаче не успя да реализира гол и тимът му направи нулево реми с Анталияспор. Тимът на българския национал е на предпоследното 17-о място.

Останалите резултати:

Газиантепспор - Вестел Манисаспор 0:0

Трабзонспор - Бурсаспор 3:1

Вчера:

Бешикташ - Анкараспор 2:1

Галатасарай - Фенербахче 1:2

Генчлербирлиги - Сакаряспор 1:0