Българинът Иван Цветков направи невероятен фурор с представянето си в мача на неговия Сиваспор срещу аутсайдера Касимпаша.

Цветков вкара всички четири попадения за победата с 4:0. Сиваспор бе гост и след тази победа продължава да се бори за титлата в първенството на Турция.

Продължаващият да бъде пренебрегван от родните национални селекционери футболист стартира голеадата си още във втората минута. Само деве минути по-късно той вкара и второто си попадение в мача.

Малко след подновяването на играта в началото на второто полувреме Цветков вкара за 3:0, с което окончателно уби интригата в мача. Четвъртото попадение за него и за тима му падна в 75-а минута.

Така Сиваспор запази интригата на върха, като остана само на две точки от шампиона Фенербахче. Преди късния мач на Галатасарай, отборът на българина е на второ място във временното класиране.

В друг мач от днешната програма на турската Суперлига, българският национал Димитър Иванков и неговия Кайзери загубиха като домакини на Истанбул ББ с 1:2.