Българският нападател на Сиваспор Иван Цветков заяви в интервю за Гонг, че иска да играе в Шампионската лига със своя клуб през следващия сезон.

„Приятно ми е, че вкарах четири гола, но по-важното представянето на отбора. Хората в нашия град милеят много за футбола, така че като се приберем всички са много щастливи. Ние си имаме една цел. Всички в клуба искаме да се класираме за Шампионска лига. На две точки сме от лидера, може да се случи и нещо още по-хубаво”, коментира футболистът на Сиваспор.

„В кариерата си съм вкарвал още два пъти по четири гола в един мач. Това се случи, когато играех във втората дивизия на Холандия”, призна забилият четири парчета в мрежата на Касимпаша Иван Цветков.

„Не съжалявам, че дойдох в Турция. Дълги години се състезавах в Холандия и мисля, че ми беше достатъчно. Трудно може да се премине в някой от големите клубове. Бешикташ, Фенербахче и Галатасарай купуват много скъпи и известни футболисти”, продължи българският нападател.

„Не искам да коментирам националния отбор. Не съм играл в националния отбор, така че съм далеч от тези неща. Като по-малък мечтаех за националния отбор. Сега не искам да коментирам”, лаконичен беше по въпроса Цветков.

„Как да ви кажа? Когато излезем по улиците трудно се ходи. Хората са много ентусиазирани. Преди две години отборът е играл във втора дивизия, а сега сме втори в класирането”, разкри за еуфорията около отбора на Сиваспор Иван Цветков.

„Преди време треньорът ме питаше за Велизар Димитров. Той искаше информация. За друг българин не са ме питали. Джаейоба тренира десетина минути, но мисля, че неговите или тукашните мениджъри не се разбраха”, отбеляза още голмайсторът на Сиваспор.

„Тук ги няма традициите, като в Англия и аз не си взех топката след мача с Касимпаша. Чух, че в Турция не е имало случай на четири гола в един мач от 10-15 години”, завърши интервюто си за Гонг Иван Цветков.