Бившият национал Ивайло Петков стана свободен агент, след като шефовете на руския Кубан отказаха да подновят изтеклия му на 1 декември договор.

„Разбрах, че нашия собственик е пострадал сериозно от финансовата криза. Не бяха подновени договорите на трима чужденци и още няколко руснаци. В Кубан няма никаква логика”, каза Петков, който последния сезон бе капитан на отбора, с който влезе във Висшата руска дивизия.

„Въпреки, че побеждавахме и изпълнявахме целите си бяха сменени петима треньори. Аз съм нямал проблем с никой от тях. Не съм изненадан от решението на шефовете, защото разбрах, че тук всичко може да се очаква”, коментира още Петков за Гонг.

Той разкри, че все още няма конкретна оферта от друг чужд или български клуб. „Вече съм на 32 години и на тази възраст всеки футболист започва повече да се ослушва. Тези дни ще се върна в България при семейството си и ще чакам оферти”, каза още Петков.

Защитникът разкри, че е чакал първия работен ден от седмицата, за да оформи всички документи и в момента е свободен агент.