Българският треньор Ивайло Петев на практика докосна титлата в Кипър със своя АЕЛ, след като поведе с 6 точки в класирането 3 кръга преди края на шампионата. Днес АЕЛ спечели гостуването си на Ермис с 0:2, а в същото време основния конкурент АПОЕЛ претърпя второ поредно поражение в първенството, този път при гостуването си на Аполон с 2:1.

Ивайло Петев и компания получиха добрата новина от Лимасол и загубата на АПОЕЛ по време на самата среща и това даде допълнителен импулс в играта на АЕЛ. В 61-ата минута Идабделай отбеляза първото попадение в срещата, а 5 минути преди края на срещата Монтейро реализира за 2:0. Българският полузащитник Станислав Генчев се появи като резерва в 82-ата минута.

До края на сезона АЕЛ приема Апоел, гостува на Омония Никозия, а в последния кръг посреща основния си конкурент АПОЕЛ, в които мачове Петев и компания трябва да задържат страхотната преднина, която натрупаха последните два кръга.

Така българският треньор може за трета поредна година да стане шампион. В предишните два сезона Петев вдигна трофея с Лудогорец в България. Същото се отнася и за Станислав Генчев. В екипа на Петев са още кондиционния треньор Душан Стевич и бившия лекар на Лудогорец Валентин Великов.