Ювентус записа трудна победа с 2:1 в гостуването си на Болоня от 25-тия кръг в италианската Серия А и по този начин „бианконерите” продължиха серията си без загуба като гости от началото на сезона.

Още в 4-та минута Диего откри резултата за Юве след точен изстрел във вратата на Вивиано. Антонио Буске успя да изравни в началото на втората част, но в 66-та минута Антонио Кандрева донесе трите точки за Ювентус на „Ренато Дал’Ара”.

Българският национал Валери Божинов не успя да помогне на своя Парма, който загуби с 0:2 гостуването си на Каляри. Божинов бе оставен на пейката за сметка на Креспо и Биабиани и влезе в игра на мястото на французина в 61-та минута, когато резултатът вече бе 2:0 след голове на Лазари и Матри.

За времето си на терена Божинов опита на няколко пъти да затрудни стража на домакините Агаци, но ударите му бяха неточни. В самия край на мача нападателят получи и жълт картон.

Рома победи Катания с 1:0 и вече е само на 5 точки зад лидера Интер. Ювентус е 4-и с 41 точки, а Парма продължава да пада надолу, като вече е на 13-а позиция с 30 точки.

В останалите мачове:

Аталанта – Киево 0:1

Фиорентина – Ливорно 2:1

Палермо – Лацио 3:1

Сиена – Наполи 0:0