Националният отбор на България до 18 години постигна победа и в третия си мач от лагера в Германия, като този път победи с 3:1 мъжкия тим на ТСВ Дайнзен. Момчетата на Владимир Стоянов се справиха със съперника си, въпреки че през цялото време валя проливен дъжд и теренът беше изключително тежък. Селекционерът на "лъвовете" направи пет промени в стартовия състав - дебютантът Георги Китанов, Радослав Терзиев, Жак Коен, Христо Кирев и Емилиан Палийски заеха местата на Анатоли Господинов, Кристиян Митов, Милен Гамаков, Ангел Здравчев и Кристиян Петков.

След статично положение в 23-ата минута централният защитник Георги Радев реагира най-бързо в наказателното поле и откри резултата. Германският тим, който е сателит на елитния Хановер, изравни от спорна дузпа в 32-ата минута. На почивката двата състава се оттеглиха при 1:1, а пропуски за нашите направиха Христо Кирев на два пъти, Пламен Пенев и Емилиан Палийски. Три минути след подновяването на играта резервата Григор Долапчиев бе съборен в наказателното поле и Даниел Васев бе безупречен от бялата точка. Финалното 3:1 за България донесе Долапчиев с удар извън наказателното поле, спрял в горния ъгъл на вратата на ТСВ Дайнзен.

"Радвам се, че този отбор успя да изтрие психическата затормозеност от липсата на победи до момента. Момчетата имат желание и характер, но все още не успяват да играят на максимална скорост, както искам аз. Този лагер ни помогна още повече да изградим силен колектив. Уверен съм, че с работата, която вършим, ще успеем да извървим пътя нагоре. Продължава да ме притеснява липсата на качествена физическа подготовка, но все пак съм убеден, че този състав има бъдеще. Още веднъж подчертавам, че този подготвителен лагер беше важен за нашия щаб, за да сме наясно на кои футболисти ще разчитаме занапред. Отсега мога да разкрия, че ще дам шанс и на момчета, родени през 1995 година, защото например Станислав Дрянов се включи много добре и пасна идеално на концепцията ни. Ще продължим да търсим качествени попълнения и вратите са отворени за всички момчета", обобщи Владимир Стоянов.

Българите загряха за днешния двубой с разходка из Хановер вчера, а пък като награда за трите хубави победи утре ще присъстват на мача от Бундеслигата между Хановер 96 и Фрайбург, стартиращ в 18:30 часа.

Следващата серия от мачове за тази селекция ще бъде от 24-ти до 30-ти май в Щутгарт, като тогава тимът вече ще е навлязъл във възрастовата група до 19 години.

Състав на България (U18): Георги Китанов, Ивелин Аладжов, Георги Радев, Радослав Терзиев (63-Кристиян Митов), Мартин Иванов, Жак Коен (46-Кристиян Петков), Пламен Пенев (57-Ангел Здравчев), Христо Кирев, Даниел Васев, Станислав Дрянов (77-Милен Гамаков), Емилиан Палийски (46-Григор Долапчиев)