Българинът Марио Стоянов започна по отличен начин престоя си в младежкия отбор на испанския КД Навега. Младокът, който е юноша на Левски София, се подвизава в Лига Насионал (Национална младежка лига) на Испания от близо два месеца и вече започна да впечатлява с изявите си.

Стоянов, който играе като вратар, вече записа два двубоя за новия си тим, като във втория успя да спаси отбора си от пълен разгром, спасявайки цели три дузпи в мача. В крайна сметка срещата между КД Навега и Бургос КФ завърши без победител – 2:2, като гостите успяха да изравнят в петата минута на продължението на мача, след изпълнение на свободен удар. Любопитен факт е, че Марио успява да отрази единайсетметров наказателен удар и в дебюта си за Навега.

За последно вратарят е играл у нас в столичния Локомотив преди да замине за Испания и да се озове в настоящия си тим от Саламанка. В началото, роденият през 1993 година Стоянов, има проблеми с картотеката си, но след административните неуредици, веднага получава шанс за изява. Младокът има конкуренцията на още двама вратари в състава, но най-вероятно след отличната игра в първите мачове, старши треньорът на тима ще продължи да му гласува доверие.

Юноша на Левски прави фурор в Испания, спаси три дузпи в един мач

Феновете на отбора също не са безразлични към българина, който не скри радостта от доброто си представяне: „Плаках от яд след мача. Спасих три дузпи и ни изравниха в последната минута. Подкосиха ми се краката, когато хората по трибуните започнаха да скандират името ми, а това е едва вторият ми мач тук”, коментира Марио.

Юноша на Левски прави фурор в Испания, спаси три дузпи в един мач