Българският национал Димитър Бербатов игра цял мач за своя Манчестър Юнайтед при нулевото равенство като гост на Блекбърн Роувърс.

При отсъствието на контузения Уейн Рууни, мениджърът сър Алекс Фъргюсън пусна в предни позиции българина и младока Федерико Македа, които обаче не оправдаха гласуваното им доверие.

Загубата на нови две точки може да се окаже фатална в „червените дяволи” в борбата им за титлата в Англия. Юнайтед остана на втората позиция във временното класиране, на точка от Челси, който е и с мач по-малко. До края на първенството действащия шампион има да изиграе още четири двубоя.

Бербатов имаше две отлични възможности за гол, но и при двата случая не успя да преодолее вратаря Пол Робинсън. През първата част българинът изведе отлично своя съотборник Антонио Валенсия, но крилото на „червените дяволи” пропусна от прекрасна позиция.

В заключителните минути на двубоя, Бербатов получи топката в наказателното поле и въпреки че бе оставен абсолютно непокрит, стреля изключително слабо право в ръцете на Робинсън.

По-рано днес същият резултат - 0:0 се получи и в двубоя Уулвърхемптън - Стоук Сити. По-късно Ливърпул приема изненадата в турнира Лига Европа - Фулъм.