Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед стигна изключително щастливо до точката в двубоя си срещу Тотнъм Хотспър. Срещата на „Уайт Харт Лейн” завърши при резултат 1:1, като изравнителното попадение за „червените дяволи” дойде в последната минута на даденото от съдията продължение.

Българският национал Димитър Бербатов, който игра цял мач, даде преднина на „шпорите” през първата част, а Карлос Тевес подели точките в самия край на мача.

Така след равенството възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън загубиха лидерската си позиция във временното подреждане за сметка на тима на Арсенал, който по-рано днес се справи без проблеми с отбора на Манчестър Сити, побеждавайки го с 3:1 на „Ийстландс”. Поражението бе първо за „гражданите” като домакин през този сезон.

Първото интересно положение в мача дойде още в първата минута, когато удар на ветерана Райън Гигс бе блокиран от бранител на домакините. В 15-ата минута на срещата Димитър Бербатов направи чудесен пробив в наказателното поле, но не успя при центрирането и топката бе избита в корнер.

Последваха няколко атаки за Манчестър Юнайтед като добра възможност имаше английският национал Оуен Харгрийвс, чийто удар обаче не сполучи.

Отговорът на домакините не закъсня и в 21-ата минута резултатът вече бе открит. В прегръдките на своите съотборници се оказа българският национал Димитър Бербатов. Аарън Ленън проби отдясно, центрира в наказателното поле където стражът на гостите Едвин Ван дер Сар успя единствено да отклони топката. Коженото кълбо попадна при непокрития Бербатов, който без забавяне я прати в мрежата за 1:0.

До края на първата част възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън се опитаха да изравят резултата, но с добри прояви в отбрана се отличи Алън Хътън, който направи дебют с фланелката на „шпорите”.

През второто полувреме тимът на Юнайтед увеличи оборотите и положенията пред Радек Черни не закъсняха. Отлични възможности за гол пропиляха Нани, Андерсон и Майкъл Карик.

Най-добрата възможност за Тотнъм пропусна капитанът Роби Кийн. В основата на атаката отново бе Бербатов, който преодоля двама футболисти на Юнайтед преди да изведе чудесно партньора си в атака. Кийн обаче не успя да отправи силен удар и Ван дер Сар улови без проблем.

Юнайтед продължи да бъде по-активният тима на терена и в последните 15 минути на срещата упражни натиск, който в крайна сметка даде желания резултат в последната минута на продължението. След поредното нападение, „червените дяволи” получиха правото да изпълнят корнер отляво на вратаря Черни. След центрирането на Нани в наказателното поле, Доусън от тима на домакините не успя да се намеси добре срещу аржентинския нападател Тевес, който с десния крак прати топката в мрежата за 1:1.

В друг мач от кръга Портсмут и Челси също не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1. Челси поведе с гол на новия си нападател Никола Анелка в 55-ата минута на срещата. Домакините изравниха няколко минути по-късно, след като точен бе дошлият от Тотнъм Джърмейн Дефоу.

 

Ето и останалите резултати от 25-ия кръг в Англия:

 

Бирмингам – Дарби Каунти 1:1

Блекбърн – Евертън 0:0

Рединг – Болтън 0:2

Уигън – Уест Хем