Манчестър Юнайтед изпусна първите си точки още във втория кръг на Висшата лига. „Червените дяволи” завършиха 2:2 с Фулъм на „Крейвън Котидж”. Българският нападател на гостите Димитър Бербатов започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути, записа асистенция, но не успя да вкара.

Партньор на българина в атаката срещу лондончани бе Хавиер Ернандес. Мексиканецът попадна в стартовата единайсеторка, след като по-рано през деня стана ясно, че Уейн Рууни има стомашни проблеми. Английският национал не попадна и в групата за двубоя.

Преднината за гостите даде Пол Скоулс в 11-та минута, след подаване на Бербатов. Домакините изравниха чрез Саймън Дейвис в 57-та минута. „Червените дяволи” излязоха отново напред в резултата в 84-та минута, когато Бреде Хангеланд си отбеляза гол. Именно защитникът се реваншира за грешката си в 89-та минута, когато оформи крайното 2:2.

Луиш Нани можеше да донесе трите точки за гостите, но в 87-та минута изпусна от дузпа. Така, Юнайтед отново не успя да победи Фулъм като гост, след като миналата година през зимата загуби на същия стадион с 0:2.

 

Бербатов бе много активен през първото полувреме, като бе в основата на повечето атаки за гостите. Българинът показа добро разбирателство с Ернандес отпред. През втората част двамата се загубиха, а на мястото на Чичарито в игра се появи Майкъл Оуен.

Първата по-сериозна опасност пред една от двете врати дойде още в 10-та минута. Тогава след разбъркване във вратарското поле, Бербатов от въздуха с ножичен удар стреля, но Дейвид Стокдейл изби в корнер.

При последвалия ъглов удар – в 11-та минута – топката отиде във Валенсия, той пусна към Бербатов в наказателното поле, българинът върна назад към Скоулс, който със силен и много точен удар по земята стреля и вкара за 1:0.

Малко по-късно – в 16-та минута – последва страхотна триходова атака между Бербатов, Флетчър и Чичарито, която завърши с удар на мексиканския национал, но топката мина покрай дясната греда на домакините.

В 22-та минута ново добро взаимодействие за Юнайтед, Чичарито пусна към Бербатов отдясно в наказателното поле, българинът стреля от малък ъгъл, но Стокдейл спаси в корнер. На повторението обаче се видя, че когато е получил топката, мексиканският нападател се е намирал в положение на засада.

Разбирателството между Бербатов и Ернандес пролича и в 28-та минута, когато двамата размениха подавания в половината на домакините, а атаката завърши с удар на българина извън наказателното поле, право в ръцете на противниковия вратар.

В 31-та минута дойде и най-големия пропуск за домакините. На два пъти от близко разстояние Диксън Етухо не успя да преодолее Ван дер Саар, като при добавката холандският страж бе седнал на земята и се протегна, за да избие в корнер. Така при 1:0 в полза на Юнайтед приключи и първото полувреме.

От началото на втората част, домакините бяха по-активни, а играчите на сър Алекс Фъргюсън изглеждаха спокойни и на моменти отпуснати. Така, логично десетина минути след почивката лондончани изравниха. В 57-та минута при много добра контра за домакините отдясно по нападението, Деймиън Дъф мина повече от елементарно Патрис Евра, намери Боби Замора близо до аут линията, последният върна към зоната на дузпата, където Саймън Дейвис вкара за 1:1.

В 61-та в игра се появи новото попълнение на Фулъм Муса Дембеле, който замени Клинт Демпси. В 67-та минута пък Нани влезе на мястото на Парк.

Бербатов имаше две добри възможности около 68-та минута, като първо с глава, а след това и с крак не успя да вкара. Пет минути по-късно – в 73-та минута – Майкъл Оуен замени Чичарито, а Райън Гигс се появи на мястото на Валенсия.

В 77-та минута Нани би хубаво, но топката мина опасно над напречната греда. На няколко пъти през второто полувреме Видич с глава стреля след изпълнение на корнери, но не успя да намери целта.

Юнайтед успя да излезе отново напред в резултата в 84-та минута. Тогава, след изпълнение на корнер, последва леко разбъркване в полето на Фулъм, топката се удари в крака на Бреде Хангеланд и влезе във вратата за 2:1 в полза на гостите.

В 86-та минута Юнайтед можеше да си реши мача, след като получи правото да изпълни дузпа. Джони О’Шей центрира в наказателното поле, където Деймиън Дъф игра с ръка. Зад топката застана Нани, който обаче не успя да преодолее Стокдейл.

Драмата бе пълна, след като в 90-та минута Хангеланд се реваншира за грешката си и след центриране от корнер, засече с глава и изравни за 2:2.

Така, Юнайтед загуби точки още във втория кръг от началото на кампанията във Висшата лига. „Червените дяволи” заемат второто място с актив от 4 точки. Фулъм пък е 13-ти с 2.