Английската телевизия ITV разкритикува номинациите за Футболист на годината в страната, след като в тях не попадна българският нападател на Тотнъм Димитър Бербатов. „Това си е просто пладнешки обир. Напълно несправедливо е невероятната игра на Бербатов, постоянна през целия сезон, да не получи награда,” се казва в коментара на Андрю Халет.

Това бе една от двете причини спортната редакция на канала да недоволства, като другата е доминиращото присъствие на играчи от „голямата четворка” в номинациите.

В сайта на телевизията пише: „Българският нападател пристигна през лятото от Байер Леверкузен за солидните 10.9 милиона паунда. Отначало изглеждаше, че това ново попълнение е обречено на провал, тъй като Тотнъм никога не е имал късмет със скъпи покупки.”

„Серхий Ребров, Елдер Пощига и Дийн Ричардс са примери за това. За Бербатов нищо не изглеждаше лесно.”

„Ако обаче му бе предоставен наръчник „Как да се справи” от останалите провалили се мега-трансфери, то Бербатов нямаше нужда дори да го чете.”

„От първия ден Бербатов се отличи от останалите. Когато Тотнъм бе повален от Болтън в първия мач за сезона, единственото хубаво нещо бе играта на Бербатов.”

„Той продължи страхотното си представяне с гол срещу Шефийлд Юн.”

„Въпреки че не винаги има успех с отбелязването на голове в Премиършип, Бербатов играе с невероятна постоянност. Ако не вкарва, той подава за головете.”

„Страхотното му първо докосване и способността да задържа топката създават много положения за съотборниците му.”

„Моменталното му сработване с Роби Кийн също бе един от ключовите фактори за успехите на Тотнъм този сезон.”

„Способността на Бербатов да се адаптира за секунди към различни стилове на игра също му помага много и е една от основните причини да успява там, където други се провалят.”

„Умението му да се справя с напрежението е друго безценно качество, както и това да спре за момент в игра, а после да продължи в предишното темпо без това да се отрази на никого.”

„Всички сме наясно, че футбола е игра на пари в наши дни, но както Бербатов показа през лятото, когато отхвърли оферта на Манчестър Юнайтед, трябва и класа във този футбол.”

„Класата му е неопровержима и за Тотнъм ще е огромен успех, ако успеят да го задържат след този сезон, който благодарение на Бербатов е, ако не добър, то поне изпълнен с надежда.”

„Затова е шокиращо, че не успяхме да намерим Димитър Бербатов сред имената на номинираните, голяма част от които са доста прехвалени…”