Българският нападател Валери Божинов вече не играе в италианското калчо, но медиите на „Апенините” не са го забравили. В днешния си брой „Кориере дело спорт” публикува интервю с играча на Манчестър Сити, като в материала се разказва за завръщането му след тежката контузия в коляното.

„Слава богу, вече съм добре,” каза Божинов пред италианското издание. „Голът, който вкарах срещу Нюкасъл в мача на резервите, смъкна един огромен товар от гърба ми.”

„Искам да благодаря на всички – от доктор Мариани, който ме оперира, до Ериксон, с когото вече имам страхотни взаимоотношения,” добави българинът.

Запитан дали му липсва Италия и дали би се върнат на Ботуша, Валери казва:„Сега съм в Англия и задачата ми е да се справя добре. Но винаги ще си държа една отворена вратичка към Италия, защото съм привързан към тази страна. Но не искам да се връщам в миналото. Ако се върна, това ще е съвсем отделна глава от моя живот. Мечтата ми е когато приключа с Манчестър да премина в Рома. В този град всичко ми харесва, говорил съм с Касети и Вучинич, които също са пленени от него. Но как можеш да излизаш редом до Тоти, Мансини, Жули и Де Роси и да не си доволен?! Спалети също е страхотен, а атмосферата на стадиона – невероятна,” завършва Божинов.