Българският нападател Исмаил Иса и неговият Шериф Тираспол се класираха за групите на Лига Европа, след като на реванша пред собствена публика победиха сръбския Войводина с 2:1. След като преди седмица гол на юношата на Левски осигури равенството 1:1, днес бившият ас на Литекс блесна и с асистенция за така ценната победа.

Първото полувреме премина доста равностойно, като очевидно и двата отбора бяха поизнервени и до голове не стигна. Най-близо до това бе нападателят на домакините Фернандо, чийто удар в 35-ата минута разтресе гредата.

Все пак малко по-активната игра на Шериф даде резултат след почивката и в 59-ата минута Иса отклони чудесно топката към Джулиам, който разстреля вратаря за 1:0. Попадението окрили домакините, които тръгнаха да търсят второ и не след дълго опитите им се увенчаха с успех. В 67-ата Фернандо се реваншира за пропуска си през първата част и удвои аванса на Шериф.

Иса остана на терена до последния съдийски сигнал, но в заключителните минути отборът му се прибра в защита и бе наказан. Централният бранител Никола Лекович се включи добре в атака и умело засече подаване на Вуличевич, за да намали.

Така добавеното време на двубоя бе доста напрегнато за Шериф, тъй като нов гол за гостите ги пращаше в следващата фаза на турнира. До такъв обаче не се стигна и Иса ще има шанса да играе в групите на Лига Европа.