Българският нападател Исмаил Иса отново се разписа за Шериф Тираспол в предпоследен двубой за двата тима от Група К на Лига Европа срещу Анжи Махачкала. Мачът в Русия приключи без победител – 1:1, което слага край на надеждите на молдовците за класиране в следващата фаза на надпреварата. След три равенства и две загуби в петте си мача до този момент, Шериф събра актив от едва три точки, а последният мач от групите срещу Тромсьо ще бъде без никакво значение за Иса и компания.

След като успя да се разпише в мача срещу Тотнъм в Лондон преди 20 дни, бившият нападател на Левски и Литекс наказа и руския Анжи. Попадението на Иса дойде в началото на второто полувреме при едва втората опасност пред вратата на домакините. Бенджамин Балима проби добре от дясно и центрира перфектно към Испамил Иса, който засече топката. Преди да се озове в мрежата, коженото кълбо срещна страничния стълб на вратата. Голът на българина падна в 52-ата минута.

Попадението запазваше шансовете на гостите за продължаване напред в турнира, но само шест минути по-късно Анжи успя да изравни резултата. По ирония на съдбата решителния гол в мача бе дело на Александру Епуреану, който спечели три титли с екипа на Шериф в периода 2004 – 2007. Румънецът засече центриране от корнер и с глава успя да прехвърли стража на гостите.

До края на двубоя Иса имаше още една възможност да се разпише, но изстрелът му от пряк свободен удар не попадна в целта. В продължението на срещата Шериф остана и с човек по-малко на терена, след като Рикардиньо получи втори жълт картон.

По-късно тази вечер, в друг мач от групата, Тромсьо посреща английския Тотнъм. В последния кръг от груповата фаза Шериф приема Тромсьо, докато Тотнъм е домакин на Анжи в Лондон.