Президентът на турския клуб Анталияспор Хасан Акънджиоглу поиска срещата от 29-ия кръг на турската Суперлига срещу Бурсаспор да се преиграе заради формално нарушение на правилата, пише днес вестник Хюриет.

Въпросната среща завърши 2:1 в полза на Бурсаспор, а българският вратар Димитър Иванков изравни в началото на второто полувреме за зелено-белите от дузпа. Именно затова са и претенциите на Акънджиоглу, който твърди че топката при изпълнението на дузпата не била поставена точно на точката, а поне 20 сантиметра по-напред.

Гостите от Анталия откриха в 7-ата минута, но след това Иванков изравни от 11-те метра. Чак в края на мача дойде и победата за Бурсаспор, която им гарантира лидерство в Суперлигата и с 3 точки повече от Фенербахче.

"Това беше очевидно нарушение на правилата, което повлия на резултата. Смятам, че федерацията трябва да разгледа случая на заседание на Дисциплинарната комисия, коментира още босът на Анталияспор.

"Съдията Бюлент Йълдъръм беше съвсем близо и ако е имало нарушение на правилата, той трябва да е видял. Нямаме притеснение относно този мач, коментира от своя страна пресаташето на Бурсаспор Нурах Найман.