На три неизплатени заплати, а също така и няколко премии възлизат задълженията на казахстанския Иртиш (Павлодар) към треньора Димитър Димитров-Херо. 

Той все още очаква намесата на висш политик в региона, за да бъде решена финансовата криза в клуба, а освен него и футболистите имат да получават сериозни суми.

Димитров обаче вече има предложения от други отбори, както от постсъветското пространство, така и от клубове в Близкия Изток. Днес той даде интервю за казахстанския сайт sports.kz, в което говори за ситуацията в Иртиш.

Херо няколко пъти беше сочен като вариант номер 1 за треньорския пост в Лудогорец и Ботев (Пловдив), което го питат и в Казахстан: "Не знам как да отговоря. Аз имам, както знаете подписан договор с Иртиш. Всичко останало идва на втори план. Да, в клуба имаме проблеми. Но аз съм коректен човек - ще работя в Павлодар, а вече и поставих подписа си под нов договор. Ако разбира се, не възникнат някакви непреодолими препятствия.

Бургазлията обяснява, че не е доволен от резултатите, които е простигнал с Иртиш, защото е имал възможност да завърши на 3-о място.

"Имахме такава възможност, но в един момент се натрупаха много проблеми, които попречиха на отбора да се представи в най-добра светлина. Дали са от финансов фарактер, не искам да говоря сега. Но всичко се струпа в края на сезона. Финансовата криза също се отрази. Ако не бяха всички тези детайли, мога да кажа със 100-проценткова сигурност, че имахме реални шансове да спечелим бронзовите медали. Футболът не е само техника и тактика, но и психология. Когато футболистите не получават заработените си пари, при тях пада мотивацията и желанието да се борят. В края на сезона почувствах, че не мога да управляват футболистите и да ги настройвам за борба, казва още Димитър Димитров.

Той внася яснота и около привличането на Фонсека, Ронкато и останалите, които са под наем. Всички те са със свободни наеми, но Иртиш им плаща заплатите. Ако клубът иска да ги задържи обаче, ще трябва да плати трансфери на отборите, които им държат правата.
Попитан как вижда Иртиш през следващия сезон и дали отборът може да се представи още по-добре от сегашния, специалистът отговаря: "Сами разбирате, че това зависи от бюджета. Това е най-важният въпрос. Ако бъде всичко наред, ще можем да съберем доста добър отбор. До момента не мога да кажа какъв ще бъде бюджетът".

Иртиш приключи първенството на 6-о място с пет загуби в последните пет мача./БТА