Кипърският Аполон (Лимасол), където премина бившият футболист на Левски Христо Йовов се отказа от участие в турнира Интертото и мястото им е заето от Етникос (Ахна). Етникос ще играе с албанския Беса (Кавая) в 1-ия кръг и при победа ще срещне Грасхопър (Швейцария).

Общо четири отбора не получиха лиценз за участие в европейските клубни турнири заради неизпълнени финансови и административни условия. Един от тях е българският шампион ЦСКА, който е единственият спрян участник от Шампионската лига. Останалите наказани е трябвало да играят в турнира на УЕФА или в турнира Интертото.

Това са отборите на Колрейн (Северна Ирландия), Вардар (Скопие, Македония), които бяха заявени за УЕФА. От турнира Интертото в последния момент беше спрян Земун (Белград, Сърбия), като сръбският футболен съюз трябва да определи дали ОФК Београд или Сартид (Смедерево) ще играе.

Полският Гроцлин, който завърши на 3-о място в първенството, не подаде изобщо документи за участие в УЕФА, тъй като им предстои обединение с отбора на Сласк (Вроцлав). Pъководството е преценило, че е прекалено сложно за тях да финализиран обединението и да представят изрядни документи и на двата клуба в УЕФА, затова са решили да се откажат предварително.

Отделно от това португалският гранд Порто, двукратен победител в КЕШ, беше изхвърлен заради подкупване на съдии в местното първенство през сезона 2003/2004.