Изтъкнатият български футболист Ивайло Йорданов ще изиграе своя бенефисен двубой с екипа на Спортинг Лисабон. Събитието ще бъде на 5 май и ще се проведе на стадион „Жозе Алваладе”, където „лъвовете” играят своите домакински срещи в Лисабон.

„Малко е неприлично по този начин да се организира един бенефис. Семейната война приключи, като аз спечелих делото. Жалко, че ще играя 9 години след последния си мач. Тази клауза в договора ми дойде лично от президента на Спортинг, който сега отново е на власт, така че няма проблем. Единственото ми изискване е единият отбор да бъде от състава, с който станах шампион през сезон 1999-2000 година. Другите футболисти ще бъдат поканени от клуба, така че не знам, кой ще бъдат те”, продължи Ивайло Йорданов, който бе част от славното поколение на „четвъртите в света”.

„Може да прозвучи нескромно, но аз съм си име в Португалия. Хората там все още ме обичат, но е едно да направиш такъв мач след като ти приключи кариерата, а съвсем различно е, когато това се случи след девет години. Билетите предполагам, че няма да бъдат скъпи, така че се надявам да дойдат повече хора”, допълни бившият капитан и ас на Спортинг Лисабон.

„Странно е това, което стана, но в ръководството на Спортинг станаха някой неща. Спортинг като институция за мен е номер едно, отделям различните ръководители, които са били в отбора”, допълни Йорданов.

Роденият в Самоков бивш футболист разказа интересни неща и относно първите му стъпки в треньорската кариера. Йорданов е бил треньор на актуалните португалски супер звезди Кристиано Роналдо и Луиш Нани. „Имах честта да бъда треньор на Роналдо. Най-хубавото нещо, което му се случи, е че го продадоха в Манчестър Юнайтед. Там се оформи, като футболист при Сър Алекс. Как да съм работил с него? Той взимаше топката от едното наказателно поле и после вкарваше гол във вратата на съперника. Невероятен талант. Школата на Спортинг е най-добрата в Португалия. Нямах проблеми и с Луиш Нани. На него също му личеше, че ще стане много добър футболист. Те усещаха, че публиката ме обича и това ги респектираше”, завърши Ивайло Йорданов, който даде пресконференция.