Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол предупреди играчите си, че ще съкрати ваканцията им, ако отборът не се класира на местата, даващи право на участие в евротурнирите.

В случай, че „шпорите” не съумеят да заемат позиция измежду първите седем в Премиършип, единственият път за тима към Европа ще е турнирът Интертото, което означава, че предсезонната подготовка трябва да стартира през месец юни, а не през юли.

Така на Димитър Бербатов и компания ще се събере по-малко от месец почивка между края на единия и началото на следващия сезон.

„Предупредих играчите, че ако останем с Интертото, трябва да се появят за първа тренировка през юни,” заяви пред „Лондон Ивнинг Стандарт” Мартин Йол.

„За мен това не е проблем, но ако завършим сред първите седем отбора, тогава те ще трябва да се появят чак през юли. Разликата не е толкова голяма – ето Нюкасъл се справиха добре миналата година, но започнаха сезона доста рано.”

Евентуалното участие на Тотнъм в Интертото означава, че „шпорите” няма да имат възможност да направят предсезонно турне в света, за популяризиране на клуба.

„Имаме различни проекти за предсезонна подготовка, които зависят от това кога ще я започнем,” добави холандският мениджър. „Все още обмисляме дали ще ходим в Азия, но всичко зависи от това дали ще се класираме на местата за Купата на УЕФА.”

За да стигнат целта си - място в седмицата – футболистите на Тотнъм трябва да спечелят оставащите си четири мача, срещу Мидълсбро, Чарлтън, Блекбърн и Манчестър Сити.