Фулъм е направил оферта за Николай Михайлов през миналата година, но в момента не преговаря за играча, разкри наставникът на лондончани Мартин Йол.

Спецът призна, че търси нов страж, но това не значи, че дните на Марк Шварцер в отбора са преброени. Когато спасението вече изглежда факт, Йол може да се концентрира върху подновяването на договорите на важните си играчи. Миналата седмица Бреде Хангеланд се присъедини към Деймиън Дъф и Филип Сендерос, подписвайки нов контракт. Сега Младен Петрич и Йоргос Карагунис плюс самият Шварцер са другите футболисти, които холандеца иска да удължат договорите си. "Не отричам, че търсим вратар. Има много спекулации в пресата. Имам млад страж като Нийл Етъридж, който е под наем. Такъв е и Дейвид Стокдейл. Той не иска да бъде номер 2, така че това може да е малък проблем и затова винаги се оглеждаме за вратар", сподели Йол, цитиран от БГНЕС.

Той обаче отхвърли слуховете, че е подновил интереса си към вратаря на Твенте Михайлов и по-скоро изрази надежда Шварцер да преподпише. "Преговаряме с Марк Шварцер. Той е фантастичен вратар и трябва да си много добър, за да заемеш мястото му. Направихме му оферта и чакаме. Ако приеме, ще остане, ако не, ще говорим пак. Не преговаряме с Михайлов. Направихме контакт през миналата година, но не и тази", сподели още холандският мениджър на Котиджърс.

В същото време той не пропусна да засегне и една от най-любимите си теми - Димитър Бербатов. Българинът има 6 гола в последните си 6 мача и вкара 2 за успеха с 3:2 над КПР в понеделник, с който тимът излезе на 10-о място в класирането. Бербатов има още един сезон по договора си с Фулъм, но Йол е на мнение, че нападателя може да остане на "Крейвън Котидж" дори повече, въпреки вече сериозната си футболна възраст. "Миналата година загубих Боби Замора, а след това дойде Павел Погребняк и вкара доста голове, така че винаги има решение, ако нещо се случи, но е нормално да искаш да задържиш най-добрите си играчи. Димитър е на 32 години и е щастлив тук. Виждам го да остава тук и в следващите две или три години", каза още бившият треньор на Аякс.